Bez cukru, bez glutenu.

Cukiernia Nenette jako pierwsza na rynku polskim wprowadza nowego typu produkty.

Są to wyroby cukiernicze (tradycyjne) oraz pieczywo produkowane z najwyższej jakości surowców takich jak mąka bezglutenowa, ksylitol jako substancja słodząca, tłuszcz kokosowy, nie uczulające jaja od kury zielononóżki o obniżonej zawartości cholesterolu. Wytwarzane są bez użycia konserwantów, sztucznych spulchniaczy i polepszaczy smaku.
Adresatami naszej propozycji są osoby z różnego rodzaju problemami zdrowotnymi (cukrzyca, celiakia, miażdżyca, nadciśnienie tętnicze, wiele rodzajów alergii, zaburzenia gospodarki lipidowej), ale również ludzie świadomi, odżywiający się zdrowo, bez jakichkolwiek medycznych przeciwwskazań do spożycia wyrobów cukierniczych.
Produkty Nenette można spożywać nie obawiając się że wpłynie to negatywnie na organizm. Otwieramy drzwi do świata słodkości nie tylko ludziom zdrowym, ale także tym którzy do tej pory mogli tylko o nim marzyć. Ksylitol, który jest używany w produkcji naszych wyrobów, oprócz walorów smakowych ma wiele innych zastosowań. W organizmie dając odczyn zasadowy ma działanie bakteriobójcze, stabilizuje równowagę zasadowo kwasową. Ma Indeks Glikemiczny czternastokrotnie niższy niż cukier (im niższy IG tym niższy poziom cukru we krwi po jedzeniu). Ułatwia mineralizację np. przyswajanie wapnia przez kości. Przeciwdziała próchnicy, wzmacnia szkliwo, chroni dziąsła. Wzmacnia układ immunologiczny. Jest prawie o połowę mniej kaloryczny niż cukier, powoduje zarazem zmniejszenie łaknienia na słodycze. Ma właściwości opóźniające proces starzenia. Zalecany jest w diecie diabetyków, u osób z zakłóconą tolerancją glukozy, insulinoodpornością.


Nasi partnerzy